Saturn Spot
 

 


Go Back   Saturn Spot > Saturn Model & Technical Discussion > Saturn Vue


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-27-2016, 01:23 AM   #1
rayluka
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 6
Default Where is the PCM located


2005 Saturn Vue 3.5l. Automatic transmission. Traction control light and check engine light on. I read the codes. P0607. After research it appears the PCM may need reprogramming or the neutral switch in the transmission is bad. Since light went on car has idled rough, became a bit less fuel efficient. This is the reason it points to the PCM. I want to purchase a new one. I have a mechanic that can guarantee to be able to program for 90 bucks. My question is where is it physically located?

rayluka is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2016, 10:41 PM   #2
goaliemo
Community Moderator
 
goaliemo's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Northshore, Louisiana
Posts: 1,243
Default

You need a GM tech 2 to program it, which only GM has.

Should be right in front of the fuse box?
__________________
Billy, Louisiana
03 Ion-1 Sedan (Topanga)
06 Ion Redline- HPTuned, still slow.
92 SL1-Sold
04 Ion
goaliemo is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2016, 10:45 PM   #3
rayluka
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 6
Default

I am planning on buying a new one. The dealer wants 700 plus. Crazy. I can get one cheaper. I plan to supply my own and have a guy who can program with latest original software. Is this the only computer? I'll double check regarding the GM Tech 2
rayluka is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2016, 10:47 PM   #4
goaliemo
Community Moderator
 
goaliemo's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Northshore, Louisiana
Posts: 1,243
Default

They are called stealerships for a reason.

You have the pcm/ecu whichever you prefer to call it. Then you have the bcm that controls all the interior functions.

Not sure if you have a tcm as I am npt familiar with the 3.5. But that would control the auto tranny.
__________________
Billy, Louisiana
03 Ion-1 Sedan (Topanga)
06 Ion Redline- HPTuned, still slow.
92 SL1-Sold
04 Ion
goaliemo is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2016, 08:18 AM   #5
derfderf
Senior Member
 
derfderf's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Out on the Tiles
Posts: 624
Default

I'm interested in how someone would get a hold of the most current software. Would that not have to come pre-installed on the Tech II?
__________________
derf/PA
97 SC2 ~253K

95 SC2 ~235K +/running-- "All in the Family"
derfderf is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:05 AM.

© 2006 - 2016 CrowdGather | Advertisers | Investors | Legal | A member of the Crowdgather Forum Community

 

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.