Saturn Spot
 

 


Go Back   Saturn Spot > Saturn Modifications > Performance Modifications


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2004, 08:28 AM   #21
budiceman0
Senior Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bayonne NJ
Posts: 298
Default


guess not

budiceman0 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 11:17 AM   #22
jeep45238
Senior Member
 
jeep45238's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Cincinnati
Posts: 4,679
Default

Joey's been busy runnin his buisness I would imagine.

If you're doing a same year, same engine swap, I don't see why you'd need a new harness.
__________________
Real Short Throws for $30 shipped
Big Bore Taper TB's for $30 shipped
"Sweet! You are a total pro as well. Looks outstanding to me. I'd recommend your work to anyone!" ~ Allen


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jeep45238 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 12:22 PM   #23
ke6960
Senior Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Roscoe, NY
Posts: 917
Default

Quote:
Originally Posted by jeep45238
Joey's been busy runnin his buisness I would imagine.

If you're doing a same year, same engine swap, I don't see why you'd need a new harness.
yea not unless there is some odd year that they changed something in the middle
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ke6960 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 04:34 PM   #24
david1371
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Location: INDY
Posts: 44
Default Swap

Quote:
Originally Posted by budiceman0
guess not
Budiceman The answer is yes. You do have to switch harnesses, the reason why is: the ends of an SL1 harness won't plug into an SL2 computer. I got all of my equipment from the junkyard and it all didn't cost me no more than $150 I"m talkin' harness, computer, and headers. YES I said headers. Let me share a very nice treat with you in case if you didn't know. The 91 and 92's ONLY!! came with factory 4-2-1 headers. The same type you see on SPS for $180+ and all these other sites that want a fortune for something Saturn offered for free. I spend alot of time down there and I run across a lot of good deals as far as engs and trans. Man when I saw that, I JERKED those headers off QUICK and home boy sold them to me for $80. Took'em home, fired up my die grinder and wire brushed all of the surface rust off of them and they look like polished aluminum!!!! But anyway NO you don't have to change your relay box. There are 2 different harnesses just to let you know. I ran into that problem the first time I jerked one out of a 95 SL2. It was like night and day. Got it to the house and realized that it wasn't going to work UNLESS I rewired the relay box and I said F@%K that. So I went back and jerked one out of a 92 SL2 and JACKPOT!! It goes right in with no problem because there is an inner connection inside your car right below the ECM that branches off inside to other stuff. So the engine management harness is the only replacement, NOT the instrument cluster or tailights and stuff like that. If you have any yards you can hit up, I strongly recommend it because it will save you LOTS of dough unless your pride stops you from doing that. Give me a shout if you need more help.....

Peace
1371
david1371 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 11:01 PM   #25
budiceman0
Senior Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bayonne NJ
Posts: 298
Default swap

I just dont like how he says there is only two years you can use..
I left my dohc harness on the engine and took it out whole. from a 94
I paid 300 for a whole car with 89k sold everything and kept the motor trans etc.. made out like a bandit.

Ice
budiceman0 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2004, 03:11 PM   #26
Joeybagodonuts
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: florida usa
Posts: 5,469
Default

1371 is correct, you NEED the early twin cam harness to put any year twin cam into a 91-94 single. only a couple year twin cam harness's will work as the underhood junction box is diffrent after 95. and of course, the 91-2 engine and pcm combos were just flat out pain in the ass's to work with. i use late 92-3-4 harness's and PCM'S usually to do later swaps. of course, when youve done HUNDREDS of every imaginable swap, theres variables out the azz.... like setting up a 02 twin to go into a 91 single, BUT ANY AND ALL saturn s series engines and trannys can be made to fit any year , model saturn
sorry i havent been around, im home recovering from hip surgery.
Joey
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

VIVE BENE, SPESSO L'AMORE,DIRISATA MOLTO
"live well, love much, laugh often"
SATURNSPOT.COM ADMINSTRATION
Joeybagodonuts is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2007, 06:37 AM   #27
JukeboxHero2006
Banned
 
Join Date: Jun 2007
Location: apex, nc
Posts: 3
Default

http://www.saturnspeed.com/compatibility_guide.php
JukeboxHero2006 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2007, 09:54 PM   #28
pn2r
Member
 
pn2r's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 65
Default

anyone knows the compatibility of alternators for all S-series years?
__________________
Leo
Toronto Canada
pn2r is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 10:35 PM   #29
North
Senior Member
 
North's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: lititz pa
Posts: 200
Default

I got the Progress coil over spring rates today.
350 front
250 rear
__________________
RMR Sport



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


my car

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
North is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2008, 09:40 PM   #30
dlobi
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Default stinkin' 95 head (one year)

help,
So I don't want to go thru the trouble of modifying a 94 or older head to the electric egr. If I use a 96 head there is only one coolant temp sensor (obd II). What do I do with the exrta sensor wire from my 95 (with two temp sens, this is silly) if I install a 96 head? I don't want to deal with a lit up dash.

Thanks!!!!
dlobi is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:57 PM.

© 2006 - 2016 CrowdGather | Advertisers | Investors | Legal | A member of the Crowdgather Forum Community

 

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.